Werkwijze

 1. U krijgt een Doxycycline kuur voor uw hond mee naar huis. Deze kuur moet worden afgemaakt VOOR de operatiedag. DUS NIET NA DE OPERATIE. Indien uw hond misselijk wordt stop onmiddelijk met de kuur!                                                         
 2. Gewicht hond: 10-20 kilo. Dagelijks 1 pil in de ochtend en 1 pil in de namiddag met wat eten.                                                       
 3. Gewicht hond: 5-10 kilo. Dagelijks 1 pil per dag met wat eten.
 4. Checklist voor de dag voor de operatie:
 5. Huisdier baden met hondenshampoo of sunlight zeep.
 6. Huisdier ontdoen van vlooien en koeparies. Na de operatie is er een wond, het is gevaarlijk als vlooien en koeparies zich in de wond gaan nestelen.
 7. Huisdier NIET baden met: supona, gasoline, teer of brandspiritus.
 8. Ontworm uw hond/poes tenzij u het niet recentelijk heeft gedaan
 9. Huisdier moet nuchter zijn voor de operatie (geen eten en drinken geven).
 10. Vanaf 12 uur middernacht voor de operatie geen eten en drinken geven.
 11. Belangrijk: Indien uw huisdier NIET nuchter is, bestaat de kans op verstikking tijdens en na de operatie met de dood als gevolg !!!


Over Caribbean Spay Neuter

The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.” Mahatma Gandhi

Vanaf 2016 voert Caribbean Spay Neuter twee keer per jaar grote sterilisatie- en castratieprojecten uit, omdat die dringend nodig zijn om het aantal nieuwe nestjes van honden en katten tegen te gaan. De buitenlandse dierenartsen (USA, Canada, Mexico) en dierenarts assistenten van Caribbean Spay Neuter betalen zelf hun tickets naar Suriname en voeren de operaties geheel GRATIS uit voor Suriname. Caribbean Spay Neuter, fundraised in Amerika en Suriname om alle medicijnen, medische spullen en de vracht naar Suriname te kunnen betalen. Lokaal komen de kosten bijkijken voor de accommodaties, maaltijden en lokaal vervoer voor de dierenartsenteams. De kosten zijn ENORM om het project uit te voeren, maar opgeven komt niet voor in onze vocabulaire.

Het dumpen van honden en katten is EXPLOSIEF toegenomen vanwege de zeer slechte economische situatie in het land en het dierenleed op straat en thuis neemt GRUWELIJKE proporties aan:

Meer castraties/sterilisaties = minder dieren = minder zwerfdieren = minder dierenleed:

Per project verrichten wij minimaal 400 operaties. Indien 400 honden een nestje van 10 pups krijgen worden 4000 honden geboren. Indien deze 4000 honden weer een nestje krijgen van 10 komen wij al gauw op 40000 nieuwe honden erbij. U begrijpt dat dit niet ongebreideld door kan gaan. Het tarief voor een operatie wordt laag gehouden om de minder draagkrachtigen in staat te stellen hun huisdier te steriliseren/castreren. Rashonden en half rashonden komen helaas NIET in aanmerking. Indien u zelf geen huisdier heeft maar toch een bijdrage wilt leveren adviseren wij om een hond/kat van een familielid/buren/buurt te sponseren of een donatie (financieel/natura) te doen.

Dringende oproep aan het bedrijfsleven:

Caribbean Spay Neuter doet een dringend beroep op alle bedrijven, overheidsinstanties die Surinaamse honden op hun terrein/emplacement hebben om deze te registeren en NIET elders te DUMPEN. Indien u deze honden regelmatig te eten geeft heeft u in ruil daarvoor een trouwe, waakse additie op de al aanwezige security guards. Wij kennen legio verhalen hoe honden een inbraak hebben kunnen voorkomen. Voor meer informatie mbt het project en advies gaarne mailen naar: info.caribbeanspayneuter@gmail.com

Last but not least: “ADOPT, DO NOT SHOP”

Indien u van plan bent een huisdier aan te schaffen voor usd 350+, laat u zich GOED informeren hoeveel het kost om het dier te onderhouden: vaccinaties, regelmatige bezoeken aan de dierenarts, dure dierenvoeding en u loopt het risico dat uw rashond op de koop toe wordt gestolen van uw erf! De Animal Shelters “Help Save Animals Suriname” , “Animal Rescue Suriname” en het Dierenasiel zijn tot de nok gevuld met honden/katten die een goed huisje zoeken. “When you adopt a shelter pet, you save two lives. The one you adopt and the one who takes its place.”


Disclaimer

Uw dier wordt geopereerd door een gekwalificeerde dierenarts. Echter, net als bij de mens brengt elke operatie een risico met zich mee. Er is dus een kans op een complicatie of zelfs in een enkel geval op overlijden, hoewel deze kans klein is en er alles aan gedaan wordt om dit te voorkomen. Indien uw dier ziek is, een medische aandoening heeft, of in een slechte algemene conditie verkeert, raden wij u ten zeerste af haar te laten opereren tijdens dit project. U krijgt indien mogelijk een alternatief advies aangeboden.


Donatie

Wilt u doneren zodat wij ons werk kunnen voortzetten? Dat kan op het volgende bankrekeningnummer:

Ten name van: Caribbean Spay Neuter

Finabank SRD 1001108456

Finabank USD 1001108464

Bij voorbaat dank!